Light İçecekler - Tatlı İsteğiniz Ne Boyutta Test Edelim


Light İçecekler sizi daha fazla şeker yemeye yöneltiyor.



Şekeri azaltma çabası içinde olan birçok yetişkin, biraz daha sağlıklı olma umuduyla, şekerli ürünler yerine diyet asitli ürünler sınıfında varsaydığı zero veya light ürünleri tercih ediyor. Ancak, son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, yapay tatlandırıcılar sağlık risklerimizi artırmakta.

 Gerçek şekerli bir şey yerine, yapay tatlandırıcılar veya hatta kalorisi olmayan bitki bazlı bir tatlandırıcı seçiyorsanız unutmayın ki beyninizin dopamin merkezini açıyor ve daha tatlı şeyler istemek için kendinizi güdülendiriyorsunuz.
 
50-79 yaş arasındaki 81.714 kadına ilişkin bir çalışmada, araştırmacılar yapay olarak tatlandırılmış içecekleri içmenin artmış inme, kalp hastalığı ve hatta ölüm riski ile ilişkili olduğunu bulmuşlardır.

Günde iki veya daha fazla diyet içeceği içen kadınlar, haftada bir kereden daha az diyet içeceği içen kadınlara göre inme riskinde% 23 artış gösterdiği bulunan çalışmada,  yapay tatlandırıcıların bağırsak bakterilerimizi değiştirdiğinin saptanıyor ve şeker, genel olarak, kan şekerinizin ve ayrıca insülinin sivri uçlarında daha büyük bir artışa neden oluyor.

Ä°lgili resim
 Bunların hepsi bir araya geldiğinde light içeceklerin aşırı kilo alımına katkıda bulunabileceğini özellikle de yağlanma ve de enfeksiyon risklerine daha yatkın bir birey haline gelebileceğinizi göz ardı etmemek gerekiyor. 

Yapay tatlandırıcıların neticesinde normal şekere göre yüzlerce kez daha fazla tatlı yeme eğilimi göstereceğinizi akılda tutmakta gerekli.

Suni tatlandırıcılar tüketmek, çıtayı damak tadınıza göre çok yüksek tutuyor ve tat alma duyularınızı her seferinde daha tatlı ve daha şekerli bir şeyler yemeye devam etmeye teşvik ediyor.
Diyetinizde çok tatlı yiyeceklerin olup olmadığını ölçmek için iyi bir yol olarak, olgun muz, elma ve çilek gibi meyveleri yedikten sonra 1 bardak su için ve damağınızda hala tatlı bir tat kalıp kalmadığını ölçün. 
test gif ile ilgili görsel sonucu
Cevabınız “hayır” ise, damak tadınızın “tatlı eşiğini” azaltmak için çalışmalısınız. Şu anda tükettiğiniz şekerin yarısını kesmeye çalışın ve herhangi bir tatlandırıcı kullanmadığınızdan emin olun. Şekerinizi sadece özel bir durumla veya ılımlı olarak tüketilen pişmiş bir besin ile sınırlamayı deneyin. Ne zaman tatlı ihtiyacı hissederseniz hemen su için. Gün geçtikçe şeker ihtiyacınızın da azaldığını 
göreceksiniz.


Yorumlar