Her Gün Daha Az Yememizi Sağlayacak Bazı Öneriler


Ä°lgili resim

Her yeni günde farkına varmadan tükettiğimiz gereksiz atıştırmalıkların kalori toplamı bazı günler ana öğünlerimizin kalorisini geçtiğini biliyor muydunuz? 

Örneğin Türk kahvesi yanında gelince birden ağzımıza atıverdiğimiz lokumun kalorisi yaklaşık 30-35 kalori civarında fakat biz sadece bu atıştırmalık ile kalmıyoruz ev içinde tezgah üzerinde bir şey kalmışsa elimiz gidiveriyor birden oraya daha sonrada aklımıza gelmiyor bile gün içinde yapılan bu atıştırmalıklar ve kendimize şöyle diyoruz ‘ az yiyor olmama rağmen neden kilo alıyorum veya neden kilo veremiyorum?’


İşte tamda bu noktada atıştırmalıklarımızın önüne geçecek 5 küçük öneri hazırladım sizler için;

1-      Market Sepetinizi ikiye ayırın

Alışverişe çıktığımızda market sepetimizi 2’ye ayıralım bir tarafı yeşil sebze ve meyveler diğer tarafı ambalajlı ürünler kategorisi olsun. Büyük olan kısmı eğer sebze ve meyve için ayırırsak ambalajlı ürünlerimizin yeri için sadece listede yazanlar kadar yer olduğunu göreceksiniz. Listemizi oluştururken ise muhakkak süt, peynir, yumurta, yoğurt, sağlıklı karbonhidratlar, bazı bitki çayları olmalı.

2-      Ofiste Beslenmeye Dikkat

Çalışma masamızda katiyen olmasını istemediğim şeylerden birisi kurabiyeler veya kalorisi az sandığımız diyet bisküviler bunun yerine listemizde yazılan kadar kuru yemiş ve kuru meyveler yer almalıdır

3-      Televizyon karşısı

TV veya bilgisayar kaşısında vakit geçirirken elimiz farkında olmadan yanımıza koyduğumuz atıştırmalıklara gereğinden fazla gidiyor olabilir bir şey seyrederken veya bilgisayarda bir işimizi tamamlayacaksak kesinlikle yanımıza bir yiyecek koymayalım bunun yerine bitki çayı, kahve veya suyumuzu almayı tercih edebiliriz.

4-      Yemeğin keyfine varın

Yemek yerken veya ara öğünlerimizi tüketirken yavaş ve tadını alarak yiyelim doymak için yemediğimizi daha uzun ve sağlıklı yaşayabileceğimiz için iyi beslenmemiz gerektiğini bilerek tadını, kokusunu, dokusunu alarak tüketirsek besinlerimizi artık öğünlerimizde daha seçici olacağız demektir bu şekilde yediğimiz her şeyden hem keyif alacağız hem de ekstra alacağımız kalorilerin önüne geçebiliriz.

5-      İçecekleri görmezden gelmeyin

İçeceklerden almış olduğumuz kalorileri görmezden gelmeyin, şekerli ve yüksek kalorili içecekler size tokluk hissi yaşatmadıkları gibi günlük kalori miktarınızı tek seferinde aşmanıza sebep olacaklar. 

  



Yorumlar